אנחנו נולדים בקשר. נפצעים בקשר. ונרפאים בקשר ~ ה. הנדריקס
להיות אישה, בימינו, זוהי חוויה מאתגרת ומבלבלת כאחת.מצד אחד אנו שואפות לחיות בתחושה של עצמיות
שלמה יותר, ומהצד שני אנו עדיין מחויבות במידה רבה לתפקידים המסורתיים של טיפול בזולת ואנו נתונות להתניות המעודדות אותנו למקם את הצרכים שלנו במקום נמוך.
פעמים רבות, אנו מגלות כי בסביבתנו, החל מהחברה ועד הבית בו אנו חיות, חסרה התאמה, סבלנות והבנה אמתית לצרכים, למחזורים ולמקצבים שלנו כנשים. מרביתנו נאלצות לנהל אורח חיים אינטנסיבי ודוחק אשר הופך אותנו מרוחקות מהמהות הנשית הבסיסית ומיכולתנו לנהוג באהבה ובחמלה כלפי עצמנו, נשיותנו וגופנו.
במה בעצם שונה טיפול יעודי לנשים?
יחודו של הטיפול הרגשי, הממוקד לנשים, הוא בתפיסת הבריאות הנפשית של האישה כמושפעת מגורמים פסיכולוגים שמקורם בסיפור החיים הייחודי לכל אישה, אך לא פחות מכך מגורמים סביבתיים, תרבותיים וחברתיים.
תפיסה זו מכירה בייחודיות הגוף-נפש, הקונפליקטים וההתמודדויות הספציפיות של נשים במעגלי החיים וסביב מעגל הפריון בפרט, ובמשמעויות הנרחבות הנובעות מהחוויה של להיות אישה בתרבות בה אנו חיים.
נושאים נפוצים לטיפול רגשי ממוקד לנשים:
~ ליווי מתבגרות ונערות בנושאים של מימוש עצמי והגשמה, חיבור לגוף, מיניות ועוד
~ עבודה סביב נושאים של דימוי גוף, אכילה רגשית ויחסים עם הגוף.
~ עבודה על קשרים בין אישיים, מערכות יחסים, זוגיות ומיניות.
~ תמיכה וליווי על רקע משברים, התמודדות עם מחלה, אבל ואובדן.
~ טיפול בטראומה, בדיכאון ובחרדה.
~ תמיכה וליווי רגשי בתהליכי פריון ואובדן הריון.
~ ליווי רגשי בהריון, חרדות ודיכאון בהריון, חרדות לידה והכנה רגשית ללידה.
~ לאחר לידה – טיפול בדיכאון ובחרדות, טיפול בטראומת לידה.
~ תמיכה וליווי לנשים בוגרות לאחר שלב הפריון
מהו טיפול פסיכותרפיה?
טיפול פסיכו-תרפיה (ריפוי הנפש) הוא טיפול תהליכי בו הקשר הטיפולי וההתרחשויות במרחב הטיפולי מקבלים מקום מרכזי. מסגרת הטיפול, היחסים, הכלים היחודיים והגישה הרכה והמקבלת, מאפשרים לאישה לבוא במגע ולבטא מגוון של חוויות ורגשות מתוך תחושת קשר חיובי, תומך ובטוח. הטיפול מסייע להבין ולהכיל את חיי הנפש ולהגיע להבנות מחדשות ומחזקות.
מטרת הטיפול לסייע לנשים לשפר את איכות החייהן ולאפשר להן להיות בביטוי והגשמה כאדם וכאישה בעולם. להתוודע לעצמן ולכוחות הפנימיים ולעשות שימוש במשאבים ובחוזקות שלהן, לטובת בריאותן ורווחתן הנפשית: החל מהיכולת לפעול בקלות ברמת היום יום ועד היכולת לחוש ביטחון והנאה, משמעות, השתייכות וערך עצמי.
הטיפול מבוסס על עקרונות וכלים מטיפול התייחסותי בגישה פמיניסטית, פסיכותרפיה הגופנית, טיפול ממוקד גוף בטראומה – שיטת הגוף זוכר ומעבודה עם הפחתת סטרס בעזרת מיינדפולנס (MBSR).
על פי רוב מדובר בתהליך מתמשך המתפרש על פני כמה חודשים ואף יותר – אך במקרים מסויימים ובהתייחסות לנושאים ממוקדים יכול הטיפול גם להיות קצר טווח. פגישה נמשכת כשעה ותדירות הפגישות היא בדרך כלל אחת לשבוע.